Απόσταξη

Η διαδικασία της απόσταξης πραγματοποιείται στις ιδανικές συνθήκες ώστε να εξασφαλίζουμε τη μέγιστη ποσότητα και παράλληλα τη βέλτιστη ποιότητα αιθερίου ελαίου.

Το επόμενο βήμα από τη συγκομιδή των αρωματικών φυτών είναι η απόσταξη. Η διαδικασία της απόσταξης στο αποστακτήριό μας ακολουθεί τη λεγόμενη μέθοδο «ατμο – απόσταξη». Κατά τη μέθοδο αυτή, η απόσταξη πραγματοποιείται με ξηρό ατμό, ο οποίος αφού αφυγρανθεί πλήρως εισάγεται στον αποστακτήρα. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, καθώς κατά την απόσταξη, η υγρασία στο χώρο του άμβυκα προκαλεί οξείδωση στα συστατικά του αιθερίου ελαίου. Αυτό έχει σαν συνέπεια να αλλοιώνεται η ποιότητά του και παράλληλα να χάνεται μέρος της ποσότητάς του.

Επίσης, σημαντικό στοιχείο της απόσταξης είναι οι τρείς μεταβλητές του ατμού:
1.η ταχύτητά του
2. η πίεσή του
3. η παροχή του

Οι τρεις αυτές μεταβλητές θα πρέπει να έχουν τις κατάλληλες τιμές ώστε να λαμβάνουμε τη μέγιστη ποσότητα αιθερίου ελαίου και τη βέλτιστη ποιότητα του, από τα αρωματικά φυτά.

Το αποστακτήριο μας αναλαμβάνει την απόσταξη οποιουδήποτε αρωματικού φυτού, έχοντας την τεχνογνωσία από δοκιμαστικές –  πειραματικές αποστάξεις. Η απόσταξη μπορεί να γίνει:

α) σε πειραματική κλίμακα (από 3kg – 40kg χορτομάζα ανάλογα το αρωματικό φυτό)

β) σε παραγωγική κλίμακα (τονάζ)

Το αποστακτήριό μας διαθέτει πιστοποιημένους άμβυκες για τη χορήγηση πιστοποιητικού βιολογικής απόσταξης.

Αρωματικά φυτά που έχουμε αποστάξει: Λεβάντα, Λεβαντίνη, Ρίγανη, Χαμομήλι, Μελισσόχορτο, Δενδρολίβανο, Κρίταμο, Θυμάρι, Φασκόμηλο, Βασιλικό, Αχιλλέα, Γλυκάνισο, Μάραθο, Λάβδανο, Αψιθιά, Λουΐζα.

Με το πέρας της απόσταξης, το αιθέριο έλαιο υπόκεινται σε καθαρισμό και πλέον είναι έτοιμο για την εμπορευματοποίησή του.

Οι αποστακτήρες της Vessel Essential Oils έχουν σχεδιασθεί από την εταιρεία με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα αποστακτηρίων και κατασκευασθεί
με inox 316.

 

apostaksi02

Πάτημα φυτών κατά το φόρτωμα στον αποστακτήρα πριν την απόσταξη

apostaksi03

Άποψη διαχωριστή νερού-αιθερίου ελαίου Χαμομηλιού

apostaksi04

Συλλογή αιθερίου ελαίου

apostaksi06

Άποψη διαχωριστή πειραματικού αποστακτήρα

Επικοινωνία

Τηλ. 2310 463.719
Κιν. 697 7905391
Email. info@vessel.gr
Νέο Ρύσιο, Θεσσαλονίκη
Βρείτε μας στον χάρτη